tiistai 7. maaliskuuta 2017

Juustopatonki


  • reilu 2 dl vettä
  • 7 g kuivahiivaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 0,5 dl öljyä
  • 100 g juustoraastetta

Sekoita kuivahiiva kahteen desilitraan vehnäjauhoja. Lisää joukkoon vesi ja sekoita. Anna taikinanalun tekeytyä n. 15-20 minuuttia. Lisää taikinaan suola ja loput vehnäjauhot. Jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa lisää myös öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalloista pyöreät levyt, joiden halkaisija on noin 30 cm. Ripottele niiden päälle juustoraaste ja rullaa taikinalevyt pötköiksi. Nosta pötköt patonkipeltiin tai tavalliselle pellille, leikkaa niihin viillot ja anna nousta liinan alla sen aikaa kun uuni lämpiää.

Voitele patongit vedellä ennen paistoa (ja ripottele halutessasi päälle juustoraastetta). Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Ohjeesta tulee kaksi patonkia. 

EDIT: Taikinan voi kaulita myös suorakaiteen muotoiseksi, jolloin patongista ei tule keskeltä niin paksu, vaan koko patongista tulee tasapaksu pötkö.