perjantai 21. huhtikuuta 2017

Hopeatoffeejäätelö


  • 6 dl vispikermaa
  • 1 prk kondensoitua maitoa
  • 0,5 dl glukoosisiirappia
  • 0,5-1 pss (90-180 g) hopeatoffeeta
  • 0,5 dl vispikermaa

Kuumenna puoli desiä vispikermaa ja sulata hopeatoffeet kerman joukkoon. Vaahdota 6 dl vispikermaa ja lisää kermavaahdon joukkoon kondensoitu maito sekä glukoosisiirappi. Jatka sekoittamista, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet keskenään. Nostele hieman jäähtynyttä hopeatoffeekastiketta jäätelömassan joukkoon raidoiksi. Kaada massa kannelliseen ja tiiviiseen rasiaan ja pakasta vuorokaudeksi. Minä käytän 1,2 litran pakasterasioita ja tästä ohjeesta tulee kaksi rasiaa.