maanantai 24. huhtikuuta 2017

Lihapullacurry


  • 400 g jauhelihaa (tässä broilerin jauhelihaa)
  • 1 sipuli
  • 0,75 dl kermaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • rasvaa paistamiseen

  • loraus öljyä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl jeeraa (juustokuminaa)
  • chilijauhetta
  • 350 g paseerattua tomaattia
  • 1 dl vettä
  • 0,5 tl inkivääritahnaa 
  • 1  valkosipulinkynsi
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 3 rkl maustamatonta jogurttia

Kuullota pilkottu sipuli ja nosta sipulit kulhoon jäähtymään. Sekoita sipulin joukkoon kerma, jauheliha, suola ja mustapippuri. Nostele taikinasta ruokalusikalla nokareita pannulle paistumaan. Paista pullista pinta kiinni.

Kuumenna loraus öljyä ja lisää öljyn joukkoon garam masala, jeera ja chilijauhe. Anna mausteiden kuumentua ja lisää joukkoon paseerattu tomaatti, vesi, inkivääritahna, murskattu valkosipulinkynsi, sokeri ja puristettu sitruunamehu. Anna kiehahtaa hetki ja lisää broileripullat joukkoon. Kun lihapullat on kypsiä lisää joukkoon maustamaton jogurtti ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa basmatiriisin kanssa.