lauantai 29. huhtikuuta 2017

Uunidonitsit


  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl sitruunanmehua
  • 0,5 dl öljyä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl laktoositonta maitoa
  • 50 g voita 
  • koristeluaineita (esim. kaneli-sokerisekoitusta, maustettua tomusokeria, sulatettua suklaata, kinuskikuorrutetta, nomparelleja yms.)

Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää kuivien aineiden joukkoon maito, öljy, kananmuna ja sitruunamehu. Sekoita taikina lusikalla nopeasti tasaiseksi. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota voidellulle donitsipellille 12-15 donitsia. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia. Sulata voi ja voitele donitsit kummaltakin puolelta heti uunista oton jälkeen. Jäähdytä ja koristele.

Huom! Kaneli-sokerilla koristellessa tee koristelu donitsien ollessa kuumia, heti voilla voitelun jälkeen. 

Kuvan donitseissa on Omar-kuorrutus:
  • 0,5 pss (110 g) Omareita 
  • 1 dl vispi- tai kuohukermaa

Kuumenna kerma ja sekoita omarit kerman joukkoon. Keittele seosta pienellä lämmöllä noin 15-20 minuuttia. Dippaa donitsit kuumassa kuorrutteessa pari kertaa.