maanantai 12. kesäkuuta 2017

Pastavuoka

Tämä ruoka on sellainen, mitä meillä tehdään silloin, kun halutaan käyttää erilaisten pastapussien loput, palajuustojen, juustoraastepussien ja sulatejuustojen loput. Tähän voi myös upottaa esimerkiksi ylimääräiset paistetut jauhelihat, broilerit tai nakit/makkarat. 



  • 300-400 g pastaa

Lihakastike:
  • jauhelihaa/broileria/nakkeja tms.
  • 1 sipuli
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • pari porkkanaa
  • 2 dl vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • basilikaa 
  • oreganoa
  • ripaus sokeria
  • öljyä

Juustokastike:
  • 75 g voita
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 6 dl maitoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 100-150 g juustoa 

Keitä pasta lähes kypsäksi. Jos käytät erilaisia pastoja, laita ne kiehumaan kypsymisjärjestyksessä. 

Pilko sipuli ja kuullota se lorauksessa öljyä. Lisää joukkoon haluamasi määrä kypsää tai raakaa jauhelihaa/broileria/makkaraa. Lisää tomaattimurska ja vesi. Raasta porkkanat ja lisää raaste kastikkeen joukkoon kypsymään. Mausta suolalla, mustapippurilla, basilikalla, oreganolla ja ripauksella sokeria. Anna kiehua puolisen tuntia. Sekoita kastike pastan joukkoon ja kaada kaikki uunivuokaan.

Sulata voi ja lisää voisulan joukkoon vehnäjauhot. Anna jauhojen imeytyä ja lisää maito. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kun kastike kiehahtaa lisää joukkoon juustot ja anna niiden sulaa. Kaada juustokastike pastojen päälle ja paista 200 asteessa puolisen tuntia.