keskiviikko 9. elokuuta 2017

Kanarulla




Pohja:
  • 1,5 dl vettä
  • 240 g vehnäjauhoja
  • 7 g kuivahiivaa
  • 3 rkl öljyä 
  • ripaus suolaa

Täyte:
  • 100 g juustoraastetta
  • 300 g paistettua broileria
  • kaaliraastetta
  • tomaattia
  • maustekurkkua
  • valkosipuli-jogurttikastiketta
  • paholaisehilloa
  • salaattikastiketta 

Valmista jogurttikastike jääkaappiin maustumaan sekoittamalla maustamattoman jogurtin joukkoon oman maun mukaan valkosipulimurskaa, suolaa ja mustapippuria.

Sekoita kuivahiiva ja suola osaan vehnäjauhoja. Lisää joukkoon reilusti kädenlämpöinen vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon öljy ja loput vehnäjauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja jätä taikina nousemaan puolen tunnin ajaksi. 

Valmistele taikinan nousemisen aikana muut ainekset. Raasta kaali (juustohöylä on kätevä), viipaloi tomaatti ja maustekurkku. Paista broileri ja mausta se haluamillasi mausteilla. 

Painele noussut taikina leivinpaperin päälle. Ohjeesta riittää noin 35x30 cm kokoiseen peltiin. Paista pohjaa noin 5 minuuttia ja ripottele sen jälkeen pohjan päälle juustoraaste. Jatka paistamista vielä toiset 5 minuuttia. Täytä pohja heti kuumalla broilerilla, kaaliraasteella, tomaatilla, maustekurkulla ja erilaisilla kastikeilla ja vaikka paholaisenhillolla. Rullaa ja tarjoile heti.