keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Hunajaiset sämpylät


  • 7 g kuivahiivaa
  • 2,5 dl vettä
  • 1 reilu rlk hunajaa 
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kauraleseitä
  • n. 7 dl spelttijauhoja
  • 0,3 dl öljyä

Sekoita kuivahiiva, suola, kauraleseet ja osa spelttijauhoista keskenään sekaisin. Lisää joukkoon lämmin vesi ja hunaja. Lisää öljy sekä loput jauhot pienissä erissä koko ajan vaivaten. Kun taikina on kimmoisaa eikä juurikaan tartu käsiin, jätä se nousemaan kaksinkertaiseksi. Leivo sämpylät ja kohota niitä vähintään sen ajan kun uuni lämpiää. Voitele sämpylät vedellä ennen paistamista. Paista 185 asteessa noin 15 minuuttia, hieman uunista ja sämpylän koosta riippuen.

Ohjeesta tulee noin 14 sämpylää, mikäli sämpylän koko on 55-60 g, kuten kuvassa.