keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Juustoinen tomaatti-pastakeitto


  • 150 g pastaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ripaus chiliä
  • loraus öljyä 
  • 1 tlk (70 g) tomaattipyrettä
  • 7,5 dl vettä
  • 100 g herneitä
  • 100 g sulatejuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • (ruisleipäkrutonkeja)

Kuullota pilkottu sipuli öljyssä. Lisää sipulien joukkoon murskattu valkosipulin kynsi ja chilimauste sekä tomaattipyre ja vesi. Kun liemi kiehuu lisää pastat joukkoon kiehumaan. Kun pastat ovat juuri ja juuri kypsiä, lisää joukkoon herneet ja sulatejuusto. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Sekoittele kunnes juusto on sulanut. 

Keiton joukkoon voi paistaa muutaman palasen ruisleipää: Pilko ruisleipäviipaleet ja paista ne rapsakoiksi voin kanssa.