perjantai 16. helmikuuta 2018

Nyhtöbroileri


  • 1 kg broilerin paistileikkeitä
  • n. 5-6 dl kanalientä
  • 3 tl punaista chilitahnaa

Kuumenna uuni 125-150 asteen välille (eli noin 135 asteeseen). Laita broilerin paistileikkeet uunivuokaan. Sekoita kanaliemen joukkoon chilitahna ja kaada liemi broilerien päälle niin, että broilerit peittyvät. Laita vuoka uuniin ja anna sen olla siellä kolme tuntia.

Kastike:
  • 2,5 dl kanalientä tai broilerien haudutuslientä siivilöitynä
  • 1 dl ruokosokeria
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 tähtianista
  • ripaus suolaa

Mittaa kaikki kastikeaineet kattilaan ja keitä aineksia hiljalleen ilman kantta 20-30 minuuttia. Liemi kiehuu kasaan, noin puoleen alkuperäisestä määrästä. 

Revi broilerit pieneksi suikaleeksi kastikkeen kiehumisen aikana. Sekoita kokoon keittynyt kastike lihan joukkoon.

Nyhtöbroileria sämpylän välissä, jossa myös paprikamajoneesia, juustoa, salaattia ja tomaattia. Lautasella myös maissia ja punakaalicoleslawta.