keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Vadelmamuffinssit


  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 100 g voita
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 kananmunaa
  • 200 g pakastevadelmia

Kuorrute:
  • 150 g valkosuklaata
  • 150 g voita
  • 150 g tomusokeria
  • 3 tl sitruunamehua

Sekoita hieman jäähtynyt sulatettu voi, jogurtti ja kananmunat keskenään sekaisin. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi lusikalla. Lisää lopuksi jäiset vadelmat taikinan joukkoon. Nostele taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä. 

Ohjeesta tulee noin 12 muffinssia. 

Sulata valkosuklaa. Sekoita sähkövatkaimella pehmeän voin joukkoon tomusokeria vähän kerrallaan. Lisää lopuksi sulatettu valkosuklaa ja sitruunamehu. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä lisää hieman tomusokeria. 

Siirrä kuorrute pursotuspussiin, anna sen levähtää hetki jääkaappissa ja pursota sen jälkeen muffinssien päälle. Koristele halutessasi. Säilytä muffinssit jääkaapissa.